Jemný tvarohový koláč pripravený z 200g tvarohu a 4 vajec! Pripravujem ho pravidelne a moja rodina sa ho nemôže nabažiť.

Kto by nemal rád lahodné koláče? Pripravili sme pre Vás recept na vynikajúce ľahký koláč z tvarohu. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju úplne každý. Tú chuť si okamžite zamilujete Vy aj celá Vaša rodina.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:
120 g hladkej múky
120 g cukru
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
štipku soli
kakao na posypanie

Na náplň:

250 g jemného tvarohu
120 g cukru
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor

Ako na to?

Ako prvý si urobíte cesto. Vyšľahajte vajcia s cukrom.

Zvlášť v miske si premiešajte všetky suché ingrediencie: múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Túto zmes postupne pridávajte k vyšľahaným vajciam s cukrom.

Pripravte si plech o veľkosti 20 × 30 cm. Vyložte ho papierom na pečenie a pridajte cesto. Korpus pečte pri teplote 200 stupňov, 10 minút.

Počas pečenia si pripravte krém. Najprv si zmiešajte cukor s tvarohom, v druhej miske zvlášť si vyšľahajte smotanu. Následne smotanu postupne primiešajte k tvarohovej zmesi.

Keď je cesto upečené, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu. Natrite krém a priložte odrezanú polovicu cesta. Následne naneste krém aj na vrch koláča a zasypte kakaom.

Koláč môžete ihneď konzumovať. Je vynikajúci a veľmi rýchly, pretože nemusíte čakať kým plnka stuhne. Prajeme Vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like