Jemný, svieži a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu. Poteší nejednu uponáhľanú gazdinku!

Rýchle a zároveň hriešne dobré koláče. To je kombinácia, ktorá poteší nejednu gazdinku a samozrejme aj celú jej rodinu. Takýto skvelý recept, na jemný, rýchly a lahodný tvarohový koláč vám prinášame aj my. 

 

Čo budete potrebovať?

Cesto:
120 g hladká múka
4 vajcia
120 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
kúsok soli
kakao na posypanie koláču

Krém:
250 g tvarohu
120 g kryštálového cukru
250 ml sladkej smotany
1 vanilkový cukor

Postup prípravy:


1.) Ako prvé si vyšľahajte vajíčka s cukrom.
2.) Sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kúsok soli premiešajte a pridajte k vyšľahaným vajíčkam s cukrom.
3.) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.
4.) Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov.

5.) Na prípravu krému si najprv zmiešame tvarov s cukrom.
6.) Smotanu vyšľaháme na šľahačku a pridáme k tvarohu s cukrom.
7.) Krém dobre ale zľahka premiešame.
8.) Upečený korpus rozkrojíme na polovice a na jeden plát natrieme krém.
9.) Druhým plátom prikryjeme a zvyšok krému nanesieme na vrch koláča.
10.) Môžeme odstrániť kraje koláča a na záver posypeme kakaom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like