Jemný a nadýchaný ako pavučinka. Jednoduchý krehučký jablčník

Jemný a nadýchaný ako pavučinka. Jablko môžete zameniť napríklad za hrušku alebo broskyňu a aj tak bude skvelý.

 

Budeme potrebovať:

3 ks – jablko
3 ks – vajcia
100 g – mäkké maslo
150 g – kr. cukor
150 g – polohrubá múka
50 g – kukuričný škrob
1/2 bal. – prášok do pečiva
180 ml – smotana na šľahanie

Postup:

1.

Pripravíme si formu s priemerom 28 x 18 cm. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.

2.

Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme do misky a pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna.

3.

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme mäkké maslo a mixujeme, kým sa hmota nespojí. Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Jemne vareškou premiešame.

4.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky. Niekoľko lyžíc pripraveného cesta zamiešame do vyšľahanej šľahačky a následne smotanovú hmotu primiešame do celého cesta.

5.

Cesto navrstvíme do plechu, poukladáme tenké plátky jabĺk tesne k sebe a pečieme cca pol hodinu. Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like