JEMNÉ BUCHTIČKY, ktoré vydržia mäkké až pokiaľ ich nezjete! Ako od mojej babičky!

Cesto na tieto buchty je trochu mastnejšie, ale práve to ho robí takým trvanlivým a mäkkým.

Potrebujeme:

4 žĺtky

60 g krupicového cukru

250 ml plnotučného mlieka

200 ml oleja

1 balenie sušeného droždia

500 g polohrubej múky

štipka soli

Slivkový lekvár na plnenie

Takto sa to podarí:

1. Do misy dáme žĺtky a cukor a vymiešame ich do svetlej peny.

2. Pridáme mlieko, olej, droždie, múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto.

3. Prikryjeme a necháme kysnúť aj dve hodiny, pokojne aj cez noc.

4. Z hotového cesta tvarujeme buchty, ktoré plníme lekvárom. Nemusíme ich dávať ani na vymastený plech, ani ich ničím natierať.

5. Dáme ich rovno do rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút.

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like