Jemná a jednoduchá knedľa z vrecka: Taká výborná, že ju u nás doma pýtajú aj bez mäsa, top recept do každej rodiny!

Potrebujeme:

  • 7 žemlí alebo rožkov z predchádzajúceho dňa
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 vajcia
  • 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate
  • soľ

Postup:

  1. 1.Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne rukou premiešame.
  2. 2.Do hrnca dáme variť vodu. Zarobenú masu vložíme do väčšieho mikroténového vrecka. Vyformujeme ho do tvaru valca. Vrecko musí byť dostatočne pevné. Uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 25 minút.
  3. 3.Po vybratí z vody necháme uzatvorené asi 1/2 hodiny postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a nakrájame na plátky.

 

Knedla je výborná ako príloha, ale my ju máme radi aj samú o sebe.

You Might Also Like