Jedným slovom dokonalá: Šľahačková bábovka, s ktorou každému vyrazíte dych

Ak chcete zažiť ono povestné “nebíčko v papuľke”, potom je šľahačková bábovka presne tým typom dezertu, ktorý by ste bez váhania mali vyskúšať…

Úplne dokonalá chuť nadýchaného a krásne mäkučkého cesta sa skĺbi so sladkou chuťou čokolády a vytvára tak dokonalú rozprávku, z ktorej sa nebudete chcieť prebudiť.

Šľahačková bábovka je recept od mojej najlepšej kamarátky, ktorá sa o neho so mnou podelila, keď som sa jedného dňa u nej na návšteve práve nad touto maškrtou pri kávičke rozplývala blahom. Keby mi to vtedy nebolo hlúpe, s prehľadom by som zjedla polovicu bábovky.

Čo budete potrebovať na prípravu?

  • 250 g práškového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • 3 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • čokoládu na polevu

Postup:

  1. Vajíčka spoločne s práškovým cukrom vyšľahajte do peny.
  2. Ku zmesi pridajte smotanu, vanilkový cukor, prášok do pečiva a múku. Suroviny premiešajte.
  3. Formu vymažte tukom a vysypte múkou alebo strúhankou.
  4. 1/2 cesta nalejte do formy.
  5. Do druhej 1/2 cesta primiešajte lyžicu kakaa a tmavé cesto potom navrstvite na to svetlé.
  6. Formu s cestom vložte do predhriatej rúry a pečte na 180 ° C cca 35 minút.
  7. Medzitým si pripravte čokoládovú polevu: čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  8. Vmiešajte do nej 100 g masla.
  9. Po upečení nechajte bábovku chvíľu vychladnúť, potom ju vyklopte z formy a polejte polevou.

Šľahačková bábovka vás určite milo prekvapí tým, že hoci na svoju prípravu nevyžaduje veľa surovín, je úžasne vláčna a krásne nadýchaná. U nás doma zakaždým zmizne doslova rýchlosťou blesku a viete ako sa hovorí: kto skôr príde …

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like