Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia

Kuracie prsia sú obľúbenou surovinou na tanieri, no častou chybou je vysušené a gumené mäso. Tento nedostatok môžete odstrániť jednoduchým trikom so soľou. 

 

Pripravíme si suroviny:

2 ks – kuracie prsia
2 lyžice – soľ (rozpustíme v 6 šálkach vody)
2 lyžice – rozpustené maslo

Môžete použiť ľubovoľné korenie podľa chuti.

Postup:

1.

Soľ rozpustíme vo vode izbovej teploty (cca 6 šálok). Vodu dáme do misky spolu s mäsom a necháme odležať v chladničke 4-8 hodín. Ak nemáte čas môžete použiť horúcu vodu a mäso ponoriť na 15-30 minút.

2.

Rúru nastavíme na 220 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z nálevu, osušíme a vložíme ich do zapekacej misky. Polejeme z oboch strán maslom a okoreníme podľa chuti.

3.

Pečieme približne 15-20 minút. Ak budete dávať kuracie prsia priamo z chladničky, čas pečenia sa môže predĺžiť na 35-40 minút. Doporučujeme použiť kuchynský teplomer. Ideálna teplota šťavnatých kuracích pŕs v strede by mala byť 75-80 stupňov.

4.

Mäso necháme odpočinúť 5-10 minút a nakrájame. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Tiphero

You Might Also Like