Jednoduchý grécky chlieb plnený syrom feta. Nebudete môcť prestať, pretože jeho chuť je úplne neodolateľná.

Upečte si jednoduchý chlieb typický pre Grécko. Nebudete môcť prestať, pretože jeho chuť je úplne neodolateľná. Vyskúšajte tento stredomorský recept. 🙂

 

  • doba prípravy: 45 minút
  • počet porcií: 4

ingrediencie

cesto

  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička instantného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka cukru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • podľa potreby vlažnú vodu

Náplň

  • 200 g syra feta
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička oregana alebo tymianu (podľa chuti)

Na povrch

  • 1 žĺtok na potretie
  • 3-4 lyžice sezamu

Postup

1

Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vytvorte z neho súvislú guľu, ktorú necháte 30-45 minút v teple kysnúť.

Potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do pozdĺžneho tvaru. Rozdrobte na neho rovnomerne syr feta, prípadne podľa chuti pridajte korenie.

Zmotajte do dlhého valčeka, ktorý zrolujte do tvaru slimáka, ako na obrázku.

Nechajte na teplom mieste ešte pol hodiny kysnúť.

Predhrejte si rúru na 200 ° C.

Vykysnutého slimáka dôkladne potrite rozšľahaným žĺtkom a zasypte sezamom.

Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie približne 35 minút dozlatista.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: www.coolinarika.com

You Might Also Like