Jednoduché a rýchle sladké pokušenie. Krémové kocky so šľahačkou

Budeme potrebovať:

Cesto:

6 ks – bielka
6 lyžíc – kr. cukor
3 lyžice – polohrubá múka
40 g – kakao
1 lyžička – prášok do pečiva

Náplň:

600 ml – mlieko
6 ks – žĺtka
10 lyžíc – kr. cukor
1 bal. – vanilkový puding
3 lyžice – hladká múka
250 g – maslo

Povrch:

500 ml – smotana na šľahanie

Postup:

1.

Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh. Priebežne za stáleho šľahania pridávame cukor.

2.

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a vmiešame k vyšľahaným bielkom. Takto pripravené cesto si navrstvíme na vyšší plech, ktorý sme si vopred vyložili papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.

3.

Upečené cesto necháme vychladnúť.

4.

Z mlieka, pudingu, cukru, múky a žĺtkov si uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas premiešame.

5.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú vanilkovou hmotu.

6.

Na vychladnuté cesto si navrstvíme krém a na krém vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme podľa svojich predstáv. Dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like