Jednoduché maslové koláčiky – Ruské čajové sušienky, ľahučké ako pierko a doslova sa roztekajú na jazyku.

Tieto maslové sušienky, ľahučké ako pierko sa doslova roztekajú na jazyku. Vďaka svojej všestrannosti sú ideálne k akejkoľvek situácii. Potrebujete k nim len 6 ingrediencií a 30 minút.

 

 

Ingrediencie na 10 porcií

na cca 50 koláčikov

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 250 g masla
  • 3/4 hrnčeka práškového cukru
  • 2/3 hrnčeka nasekaných (pekanových) orechov
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 štipka soli

 

Postup

Celkový čas prípravy: 30 min

1

Rúru predhrejte na 190 stupňov a 1 až 2 plechy vystelieme papierom na pečenie.

2

Vo veľkej miske alebo v mixéri vyšľaháme maslo spolu s 1/2 pripraveného práškového cukru, kým nezískame hladký krém. Potom pridáme vanilkový extrakt a opäť zašľaháme.

3

Pridáme múku a soľ a z hmoty vypracujeme cesto.

4

Do cesta zapracujeme orechy. Pokiaľ by bolo cesto príliš vláčne, dáme ho na 15 až 20 minút do chladničky aby stuhlo.

5

Naberieme jednu polievkovú lyžicu cesta a položíme ho na papier na pečenie. Takto to urobíme s kompletným cestom.

6

Sušienky dáme na 8 minút do rúry, alebo kým spodky ľahko nezhnednú.

7

Vyberieme z trúby a necháme cca 2 až 3 minuty vychladnúť.

8

Do misy nasypeme zvyšný práškový cukor a sušienky v ňom vyvaľkáme, aby sa všetky rovnomerne obalili v cukre. Potom znovu jemne rozprestrieme na papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.

9

Nakoniec sušienky ešte raz vyvaľkáme v cukre. Môžeme podávať.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like