Jednoduché a chutné! Tvaroh a čokoláda – výborná kombinácia chuti. A pritom ešte aj dobre vyzerá. Mňamka!

Postup:

Čokoládová vrstva:

200g – horká čokoláda
125g – maslo
1 lyžica – práškový cukor
štipka – soľ
3 ks – vajcia
1/2 lyžičky – prášok do pečiva
1 a 1/4 lyžice – polohrubá múka

Tvarohová vrstva:

400 g – jemný tvaroh
1 plechovka – salko
2 ks – vajcia
2 lyžice – hladká múka
1 bal.  – vanilkový cukor

Budeme potrebovať:

1.

Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 30 x 20 cm a vyložíme ho papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

2.

Tvarohová plnka: Tvaroh vymiešame s vajíčkami a vanilkovým cukrom. Následne pridáme kondenzované mlieko a múku. Dôkladne premiešame a odložíme bokom.

3.

Čokoládové cesto: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju vychladnúť. Maslo vymiešame so soľou a práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame mixérom do hladka. Postupne pridáme vychladnutú čokoládu a spojíme.

4.

Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a jemne premiešame.

5.

Čokoládové cesto navrstvíme na plech. Lyžicou navrstvíme tvarohovú plnku, do stredu každej tvarohovej kôpky navrstvíme ešte čokoládové cesto a pomocou lyžice spojíme – vytvoríme mramorový efekt.

6.

Takto pripravený koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 45 minút. Upečený necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Koolinar

You Might Also Like