Jednoduché a veľmi chutné tekvicové placky! Dokáže ich pripraviť každý!

Blíži sa jeseň, ktorá sa neodmysliteľne spája s úrodou tekvíc všetkého druhu a ich prítomnosti všade. Ak aj vy patríte medzi milovníkov tejto okrúhlej zeleniny, iste sa už nemôžete dočkať, čo si tento rok pripravíte.

Jednou z variant sú tekvicové placky podľa dnešného receptu. Ak ste napríklad vegetariáni, iste vás takáto možnosť nadchne a očarí svojou chuťou. Môžu si ich dopriať ale i milovníci mäsa, pretože chutia skvele!

Potrebujeme:

  • 1 kg varenej tekvice
  • 2-3 lyžice múky (hladkej)
  • 2-3 vajcia
  • Soľ, mleté ​​korenie
  • kôpor

Príprava:

Olúpeme tekvicu, nakrájame na kúsky a uvaríme.

Nastrúhame ju a necháme pol hodiny odpočívať.

Zmiešame tekvicu s múkou, vajcami, kôprom a korením.

Lyžicou naberáme cesto a placky vyprážame na rozpálenom oleji v panvici.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: tudasfaja.com

You Might Also Like