Jednoduchá torta “Mliečny sen”: Najlepší tvarohový krém s ovocím a jemným cestom!

Fantastický dezert plný mliečneho krému a vášho obľúbeného ovocia. Torta chutí fantasticky a jej príprava je skutočne jednoduchá. Môžete do nej použiť akékoľvek zavárané ovocie – od čerešní, až po exotický ananás či lesné plody.

Potrebujeme:

100 g kryštálového cukru

80 g haldkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

4 lyžičky kakaového prášku

1 vajíčko

2 lyžice oleja

100 ml kyslej smotany

250 g jemného tvarohu s nízkym obsahom tuku

100 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

200 g smotany na šľahanie

40 ml vody

20 g želatíny v prášku

250 g ovocia

Postup:

Vajce ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme kyslú smotanu a olej. Opäť dobre prešľaháme.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom po častiach pridáme sypkú zmes do kvapalnej zmesi a vymiešame hladké cesto.

Formu na pečenie vymastíme tukom a navrstvíme do nej cesto tak, aby nebolo hrubšie ako 3 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu vložíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme).

Tvaroh ušľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkou. Šľaháme, kým nám nevznikne jednotný krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.

Vychladený korpus nakrájame na kocky (cca 2×2 cm) a preložíme do misy. Pridáme scedené ovocie.

Formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme 1/3 sušienkovo-ovocnej zmesi a zalejeme niekoľkými lyžicami krému. Toto vrstvenie opakujeme ešte 2 x. Poslednú vrstvú by mal tvoriť krém.

Tortu prikryjeme alobalom a vložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom

You Might Also Like