Jednoduchá torta “Mliečny sen”: Najlepší tvarohový krém s ovocím a jemnučkým cestom!

Fantastický dezert plný mliečneho krému a vášho obľúbeného ovocia. Torta chutí fantasticky a jej príprava je skutočne jednoduchá. Môžete do nej použiť akékoľvek zavárané ovocie – od čerešní, až po exotický ananás či lesné plody.

 

Potrebujeme:

100 g kryštálového cukru

80 g haldkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

4 lyžičky kakaového prášku

1 vajíčko

2 lyžice oleja

100 ml kyslej smotany

250 g jemného tvarohu s nízkym obsahom tuku

100 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

200 g smotany na šľahanie

40 ml vody

20 g želatíny v prášku

250 g ovocia

 

Postup:

Vajce ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme kyslú smotanu a olej. Opäť dobre prešľaháme.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom po častiach pridáme sypkú zmes do kvapalnej zmesi a vymiešame hladké cesto.

Formu na pečenie vymastíme tukom a navrstvíme do nej cesto tak, aby nebolo hrubšie ako 3 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu vložíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme).

Tvaroh ušľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkou. Šľaháme, kým nám nevznikne jednotný krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.

Vychladený korpus nakrájame na kocky (cca 2×2 cm) a preložíme do misy. Pridáme scedené ovocie.

Formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme 1/3 sušienkovo-ovocnej zmesi a zalejeme niekoľkými lyžicami krému. Toto vrstvenie opakujeme ešte 2 x. Poslednú vrstvú by mal tvoriť krém.

Tortu prikryjeme alobalom a vložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom

You Might Also Like