Jednoduchá nepečená banánová torta: V prvý deň je lahodná a krémová, ale ďalší deň je prekvapivo ešte oveľa lepšia

Jednoduché recepty, to sú báječné recepty. Ak uvažujete, že pripravíte nejakú rýchlu nepečenú dobrotu pre svoju rodinu, máme pre vás skvelý tip. Táto nepečená banánová torta je taká fajnová, že sa u nás doma zatiaľ nenašiel nikto, komu by nechutila. Mám pre vás ešte jeden tip: na druhý deň je ešte lepšia.

Budete potrebovať:

1 balenie detských piškótiek

5 banánov

250 gramov mascarpone

2 hrnčeky mlieka

1 salko

340 ml smotany na šľahanie

1 vanilkový puding

postup:

Najskôr si pripravíme nejakú formu, do ktorej tortu začneme vrstviť. Ja si zvolím buď menší plech, prípadne klasickú okrúhlu formu.

Na dno položíme prvú vrstvu piškót. Na piškóty naukladáme na kolieska nakrájané banány.

Uvaríme si puding ktorý trochu vychladíme a pridáme do neho mascarpone a salco. Všetko spolu vymiešame do krémova.

Vymiešame si  šľahačku a primiešame po častiach krém so salka a navrstvíme ho na piškóty s banánom. Ak chcete, môžete si urobiť aj dve poschodia. Urobíme to tak, že na piškóty s banánom dáme len polovicu krému, následne opäť piškóty s banánom a na ne ešte druhú polovicu krému.

Na vrch poukladáme ešte piškóty, prípadne môžeme trochu poprášiť kakaom, či grankom. Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň hodinku, dve. Naservírujeme a už si stačí len popriať dobrú chuť!

 

You Might Also Like