Jedna báseň! Vynikajúci mrkvový koláč so smotanovou polevou na vrchu.

Mrkva je surovinou vďaka ktorej dokáže v kuchyni vytvoriť hádam všetko. Môžete z nej urobiť polievku, placky či pyré pre deti a dokonca aj chutný koláčik. Okrem toho že je vhodná do všetkého a je možné z nej vytvoriť čokoľvek, je aj cenovo dostupná a hlavne zdravá. Obsahuje veľké množstvo betakaroténu, ktorý je dôležitý pre naše telo, tak prečo nespojiť príjemné s užitočným.

Ingrediencie:


1 a pol šálky polohrubej múky
1/2 šálky oleja
3 mrkvy
3 vajcia
1 šálka cukru
1 a pol KL kypriaceho prášku
1ks vanilkový cukor
1 a pol KL jedlej sódy
1 KL škorice
1 šálka orechov
½ šálky práškového cukru
Smotanová nátierka
50g masla

 

Postup:


1.) Na začiatok si pripravte mrkvu, ktorú nastrúhajte natenko a orechy, ktoré nasekajte nadrobno, ak ich necháte vcelku tak sa môžu spiecť.Niekoľko orechov si pripravte aj na ozdobenie koláča.
2.) V miske si zmiešajte múku, olej, cukor, vajcia, kypriaci prášok, polovicu vanilkového cukru, jedlú sódu a škoricu.
3.) Premiešajte cesto a pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy, cesto poriadne premiešajte.
4.) Cesto pečte na plechu, ktorý potrite maslom, pri 180°C približne 35 minút.

5.) Kým sa koláč pečie pripravte si krém. Zmiešajte smotanovú nátierku so zvyšným vanilkovým cukrom, pridajte maslo a práškový cukor, poriadne spolu vymiešajte do jemného krému.
6.) Do krému môžete pridať aj šťavu z pomarančov.
7.) Po vychladnutí natrite koláč týmto krémom a ako ozdobu použite zvyšné orechy, ktoré môžete posypať navrch koláča.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like