Jeden z najobľúbenejších dezertov mojích detí. Vždy, keď ho spravím sa po ňom len zapráši.

Fantastická kombinácia lahodného makového cesta a jemného smotanového krému. Toto je jeden z mojích najobľúbenějších dezertov a vždy, keď si ho urobím môj deň je hneď veselší.

Ingredience:


8 bielkov
150 g kr. cukru
100 g mletého máku
50 g strúhaného kokosu
6 lyžic hladkej múky

Na krém:
8 žĺtkov
150 g kr. cukru
300 ml mlieka
1 lyžicu kukuričného škrobu
3 lyžice smotanového alebo vanilkového pudingu
150 g masla

Na vrch:
150 g maslových sušeniek
50 ml kávy
180 g tmavej čokolády
1 lyžičku masla

Postup:


1. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne primiešame múku, mak a kokos.

2. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

3. Než sa cesto upečie, pripravíme si krém.

4. Žĺtky si vyušľaháme s cukrom, škrob rozpustíme v mlieku a vmiešame ho do žĺtkovej zmesi.

5. Prehodíme do vodného kúpeľa a zahrievame. Nakoniec pridáme aj puding a miešame nad parou, pokým krém nezhustne.

6. Potom vyberieme z kúpeľa a necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo.

7. Vychladnutý krém navrstvíme na makové cesto. Na krém uložíme maslové sušienky, ktoré pokvapkáme kávou.

8. Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s maslom a navrstvíme na sušienky.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ezy.cz

You Might Also Like