Jeden z najlepších a jednoduchých receptov francúzskych dezertov: Francúzsky jablkový koláč. Potrebujete len pár ingrediencií a pol hodinky. Určite vyskúšajte!

Francúzska kuchyňa je čistá mágia. Ich delikátne a úžasné dezerty sú úplne dokonalé a vždy chutné!

Pretože, rovnako ako snáď každý, zbožňujeme sladkosti, rozhodli sme sa s Vami podeliť o jeden z najlepších receptov francúzskych výrobcov cukroviniek, ktorý si môžete ľahko vyrobiť aj Vy sami v pohodlí Vášho domova!

Francouzský jablkový koláč

Čo budete potrebovať?

  • 150 g masla
  • 5 veľkých sladkých jabĺk
  • 250 g lístkového cesta
  • 150 g hnedého cukru
  • štipku škorice

Ako na to?

  • Najprv si vymažte formu na pečenie maslom a jemne posypte cukrom.
  • Následne si olúpte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky.
  • Nakrájané plátky posypané škoricou potom opatrne a rovnomerne vyložte do formy na pečenie.
  • Jablká zakryte listovým cestom a pečte 30 minút pri 180 ° С.
  • Potom stačí už len nechať koláč ochladiť a otočiť ho tak, aby jablká smerovala smerom nahor.

Tip! Najlepší spôsob, ako tento jablkový koláč podávať, je s lyžicou vanilkovej zmrzliny.

Dobrú chuť prajeme!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like