James Bond rezy: Keď dáte na stôl tento zákusok, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Výborný zákusok, ktorý som sa naučila na stáži v Nemecku. Je lahodný, nadýchaný a vďaka broskyniam aj úžasne šťavnatý. Jednoducho – zákusok ako má byť!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 250 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vlažnej vody
  • 250 g hladkej múky
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa

Na krém:

  • 2 menšie plechovky broskýň
  • 2 bal. smotany na šľahanie
  • 2 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Creme Ole)

Na vrch:

  • čokoládové hoblinky

Postup:

Pripravíme si hlbší plech na pečenie a rúru nastavíme na 180 stupňov.

Vajcia vyšľaháme s oboma druhmi cukru do nadýchanej hmoty a následne vmiešame aj olej a vodu. Nakoniec pridáme aj sypké prísady, ktoré postupne vmiešame do cesta. Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naň cesto. Pečieme 15-20 minút vo vyhriatej rúre.

Broskyne scedené zo šťavy rozmixujeme na pyré a vmiešame doň pudingový prášok. Zo smotany ušľaháme šľahačku a vmiešame do nej opatrne aj oranžové pyré.

Krém navrstvíme na povrch upečeného a vychladnutého cesta a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Želáme vám dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like