Jahodový mascarpone krém. Lahodný jarný dezert, prekoná aj najchutnejšie zákusky

Čoskoro je tu sezóna jahôd, ja si tento pohár pripravím každý rok, lebo je lahodný a ľahučký. Okrem toho vyzerá úžasne. (ja mám poháre s jahodovým vzorom) Klaické pomery sú tieto, ale ja ich pripravujem vždy dvojnásobne.

Suroviny:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg bielej čokolády
  • 2-2/5 dl smotany na šľahanie
  • 10 dkg práškového cukru
  • 40 dkg jahôd

Priprava:

Bielu čokoládu rozpustíme nad parou.

Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme roztopenú bielu čokoládu a vyšľahanú šľahačku.

Polovicu jahôd rozmixujeme spolu s 5 dkg cukrom (ja som ich rozpučila vidličkou)

Druhú polovicu nakrájáme.

Do pohárov navrstvíme nasekané jahody, krém a rozpučené jahody.

Pred zamrazením ich dajme do chladničky!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like