Jahodový cheesecake – mrazená osviežujúca dobrota

Prinášame vám dezert, ktorý vás osvieži aj v tých najväčších horúčavách. Maslový korpus, krémový jahodový stred a šľahačka na ozdobenie. To všetko dohromady tvorí WOW cheesecake.

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 10 minút
  • Čas mrazenia: 4 hodiny

Ingrediencie

  • 12 grahamových sušienok alebo krekrov (môžete použiť napr. Sušienky Bebe), rozdrvených na omrvinky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 510 g vyšľahanej šľahačky
  • 450 g smotanového syra izbovej teploty
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 a 1/2 hrnčeka pokrájaných čerstvých jahôd (môžete použiť aj mrazené alebo zavárané)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • odporúčame na ozdobu. čokoládová poleva, sirup alebo šľahačka

 

Postup

  1. Dajte predhriať rúru na 190 ° C a vymažte tukom tortovú formu.
  2. V mixeri rozmixujte jahody a dajte stranou.
  3. V mise zmiešajte sušienkovú drť, 1/4 hrnčeka cukru a maslo. Dobre premiešajte.
  4. Sušienkovú zmes rozprestrite na dno formy. Hmotu je potrebné čo najviac stlačiť, aby bol základ cheesecake pevný a nerozpadal sa.
  5. Pečte 8 – 10 minút, kým korpus nezhnedne. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte ďalšiu vrstvu.
  6. V miske zmiešajte smotanový syr, citrónovú kôru a 3/4 hrnčeka cukru. Umiešame dohladka. Vmiešajte jahodové pyré. Pridajte ušľahanú šľahačku a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
  7. Rozotrite smotanovou zmes na vychladnutý korpus, zakryte potravinárskou fóliou a dajte stuhnúť do mrazničky aspoň na 4 hodiny.
  8. Asi 30 minút pred podávaním vyberte tortu z mrazničky, aby sa mierne roztopila.

Tipy:

  • Ku krájaniu použite veľký nôž, ktorý namočíte do horúcej vody a potom utrite utierkou.
  • Podávajte so šľahačkou a čokoládovou polevou.

You Might Also Like