Hubová polievka od mojej babičky: Zje sa tak rýchlo, že budete musieť ihneď robiť novú!

Ľahká a svieža polievka s hubami nebude nikdy omylom na vašom stole. Či už budú huby čerstvé alebo sušené, krémová bodka na konci im dodá tú správnu chuť!

Budete potrebovať 20% smotanu a smotanový alebo tavený syr. Takto bude polievka sýta a výživná.

Ingrediencie:

  • 200 g šampiňónov
  • 2 zemiaky
  • Polovica mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 litre vody
  • 100 ml smotany
  • 1 tavený syr (napríklad Bambino)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Dajte si variť vodu, pridajte do nej očistené a nakrájané zemiaky na kocky. Osoľte a varte na miernom ohni asi 10 minút.
  2. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle, cibuľu narežte na malé kocky a huby na plátky.
  3. Zohrejte si trochu oleja na panvici a mrkvu spolu s cibuľou a hubami osmažte za stáleho miešania 3-4 minúty.
  4. Túto zmes pridajte k zemiakom a všetko varte ďalších 7 minút.
  5. Pridajte do polievky syr, smotanu, korenie a prípadne aj nasekaný kôpor. Varte 3-5 minút. Odstráňte ju zo sporáka a nechajte odstáť ešte 10 minút.
  6. Podávajte s chumrkavými krutónmi. Prajeme vám dobrú chuť

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: http://sovkusom.ru

You Might Also Like