Hrnčekovo orechová torta s extra našľahaným krémom! Musíte vyskúšať!

Ak ste v kuchyni začiatočníkov, alebo si len netrúfate na pečenie zložitých niekoľkoposchodových tort s vrstvami našľahaného krému, neznamená to, že nemôžete zvládnuť pripraviť vynikajúci tortu.

S tým správnym receptom je to možné! Vyskúšajte napríklad tento vynikajúci a jednoduchý recept na orechovú tortu, ktorú zvládnu bez problému upiecť aj začiatočníci. Môžete si zavolať na pomoc aj deti a užiť si pečenie spolu!

zloženie cesta

  • 1 hrnček cukru
  • 1 a pol hrnčeka vody
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 3 lyžice kakaového masla
  • 4 lyžice oleja
  • 1 esencie rumu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g hrozienok
  • 100 g drvených orechov
  • 1 štipka soli

Zloženie čokoládovej polevy

  • 6 lyžíc vody
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 lyžice kakaa

Príprava

Všetky zložky cesta dobre premiešajte. Plech vymažte olejom a vysypte ho múkou. Zmes nalejte do plechu a pečte v rúre 25 minút.

V prvých 15 minútach rúru neotvárajte. Nechajte tortu vychladnúť a potom zahrejte všetky zložky na prípravu polevy v hrnci. Akonáhle sa spoja, natrite polevu na povrch torty a nechajte ho vychladnúť pred podávaním.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like