Hrnčekové knedle bez droždia a kysnutia, lepšiu prílohu si nevieme ani predstaviť!

Prísady:

  • 4 žemle (20dkg)
  • 2dl mlieka
  • 4 vajíčka
  • 8 pl polohrubej múky
  • 1 čl soli
  • masť alebo maslo na potretie hrnčekov
  • 4 hrnčeky

Príprava:

Žemle nakrájame na kocky, mlieko zmiešame so žĺtkami a soľou a nalejeme na žemle. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žemľovej zmesi spolu s múkou. Hotové cesto rozdelíme do hrnčekov.

Do hrnca dáme variť trochu vody, budeme potrebovať aj nejakú podložku (viď fotku)

hrnčeky nesmú byť vo vode, zakryjeme pokrievkou a paríme ich 25 minút.

Recept od Beáty Jundrátovej

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like