Hríbová polievka podľa receptu starej mamy. Jej chuť je dokonale lahodná.

Či už ste si ich počas jesene nazbierali vlastnoručne, alebo vám milá suseda priniesla fľaštičku či dve, doma ich máte asi všetci. Môžete si ich zamraziť alebo skúsiť náš recept na lahodnú hubovú polievku, ktorá poteší na tele i duši. Ak vám stále huby ostali a chcete ich zamraziť, tak nezabudnite, že zamrazujeme len obvarené huby.

Ingrediencie:


1kg húb
½ kg zemiakov
2ks cibule
1 a ½ dcl oleja
Zelenina – 1 mrkva, 1 petržlen, malý kúsok zeleru
50g hladkej múky
30g mletá sladká paprika
Soľ, čierne korenie celé
Voda

 

Postup:
1.) Na začiatok si pripravte huby a zemiaky, ktoré pokrájajte na drobné kúsky.
2.) Na oleji usmažíte cibuľu, ktorú si tiež nakrájajte nadrobno.
3.) K cibuli pridajte nakrájané huby a duste ako na praženicu, môžete podliať vodou.
4.) Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler.
5.) Premiešajte, pridajte soľ a čierne korenie, následne zalejte asi 2L vody a nechajte variť.

6.) Kým sa polievka varí, pripravte si zásmažku.
7.) V oleji osmažte múku dozlatista, miešajte a pridajte červenú mletú papriku.
8.) Potom zalejte studenou vodou, približne 2 deci, premiešajte a vlejte zásmažku do horúcej polievky. Nechajte polievku ešte chvíľu povariť, kým budú zemiaky aj huby mäkké.

9.) Polievku podávajte s chlebom alebo s hriankami.
10.) Ak vám ostali nejaké pekné kúsky húb, tak ich opražte na oleji, posoľte a posypte nimi polievku.
11.) Taktiež môžete na stred taniera pridať kopček kyslej smotany a posypať ju petržlenovou vňaťou.

 

Prajeme vám dobrú chuť

You Might Also Like