Hrbaté mäso pod syrovým paplónom. Už len pri pohľade na neho sa mi zbiehajú slinky.

Je to výdatné jedlo, ak by vám zostalo zabaľte do fólie a vložte do mrazničky, neuškodí mu. Ak chcete prekvapiť rodinu s výborným jedlom tak vyskúšajte túto fajnotu.

 

Príprava:

6 plátov krkovičky (asi 1cm hrubé), jemne naklepeme. Pripravíme si marinádu: 2 dl oleja, soľ, čili papričky, pretlačený cesnak, mletá rasca. Mäso necháme v tejto marináde aspoň 1-2 hodiny.

Medzi tým si pripravíme plnku: Žemle si namočíme do mlieka alebo vody, dobre vyžmýkame a pridáme 2 vajíčka. Okoreníme podľa chuti. Môžete pridať aj pečienku orestovanú na cibuľke, nič s tým nepokazíte. Rúru si zapneme na 200°C . Pekáč si vymastíme s marinádou a poukladáme naň mäso.

Na každý plátok mäsa navrstvíme plnku. Cibuľu rozrezanú na 4 časti poukladame do medzier medzi mäsom a polejeme zvyšnou marinádou. Podlejeme vodou ( asi 1dl), zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Po 10 min. znížime teplotu na 140°C a necháme piecť hodinu a pol. Za ten čas neotvárajte alobal.

 

Po uplynutí času, dáme dole alobal a zvýšíme teplotu na 180°C  a pečieme ešte 10-15 minút. Môžeme ešte podliať vodou. Po upečení zakryjeme každé mäso plátkovým syrom, pridáme čerstvé vetvičky tymiánu a rozmarínu a vrátime do ešte teplej ale vypnutej rúry aby sa nám syr roztopil.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Zdá sa vám ten recept zdĺhavý, ale výsledok je úžasný. Mäkké, šťavnaté a chutné mäso.

Prajem vám dobrú chuť.

Recept od pani Marta Nyersné Vajda.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like