Hranolky bez kvapky tuku, ktoré môžete deťom pripravovať aj každý deň

Dnes sú hranolky neuveriteľne obľúbené nielen v reštauráciách rýchleho občerstvenia, ale aj doma. Deti milujú chrumkavú kôrku, ale matky deťom toto jedlo často odopierajú, pretože sa pripravuje na veľkom množstve tuku, a to je veľmi, veľmi škodlivé.

 

Ale vynaliezavé gazdinky vždy nájdu cestu. Dnes si povieme, ako pripraviť hranolky bez kvapky oleja a tuku. Očistené zemiaky nakrájame na hranolčeky s hrúbkou 1 cm.

Nevyhnutné suroviny:

  • zemiaky – 5-7 ks;
  • vajcia – 2 ks;
  • soľ podľa chuti;
  • korenie podľa chuti.

Príprava:

Najprv je nutné nakrájať očistené zemiaky na hranolky silné 1 cm. Oddeľte bielky od žĺtkov, bielky zľahka našľahajte.

Bielky premiešajte, pridajte soľ a korenie – čierne korenie, papriku a premiešajte.

Zemiaky premiešajte s bielkami. Do nádoby s bielkami presypte zemiaky. Tácku na pečenie pokryte papierom na pečenie a dajte tam zemiaky, ako je znázornené na obrázku.

 

Dajte ich do rúry predhriatej na 200 stupňov. Po 5-7 minútach je nutné papier vybrať a zemiaky nechať dopiecť, kým sa neobjaví zlatisto hnedá kôrka.

Hranolky sú hotové.

Dobrú chuť!

 

zdroj: teks.cz

You Might Also Like