Francúzsky makový krémeš, ktorý si zamiluje celá Vaša rodina ihneď po prvých ochutnaní!

Medzi obzvlášť chutné múčniky patria rôzne typy tzv. Krémeš. Existujú v mnohých variáciách a chute sa tiež rôznia. My si dnes ukážeme konkrétne krémeš, ktorý patrí k francúzskym zákuskom.

Tento vanilkový zákusok sa podáva takmer v každej dobrej parížskej cukrárni. Ak si ho však budete chcieť pripraviť aj Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho. Príprava nie je vôbec náročná. Zvládnu ju aj začiatočníci, teda ostrieľané gazdinky s vanilkovým krémešom nemôžu mať najmenší problém.

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

MEDOVÉ CESTO

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 70 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku jedlej sódy

MAKOVÉ CESTO

  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 3 lyžice vody
  • 50 ml oleja
  • 1/2 balenie práškového cukru
  • 100 g mletého maku

KRÉM

  • 3 žĺtky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 250 g masla
  • broskyňová marmeláda

Takto budeme postupovať:

  1. Všetky prísady na medový plát zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme na pláty. Upečieme na vymastenom a vysypanom plechu s rozmermi 22 x 38 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 180 stupňov
  2. Keď vytiahneme cesto z rúry, hneď ho potrieme marmeládou.
  3. Pripravíme si makové cesto. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, vodou a olejom. Nakoniec do hmoty vmiešame mak s práškovým cukrom. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.
  4. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov, približne 20 minút.
  5. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Žĺtky vyšľaháme s maslom. Uvarený puding odstavíme z plameňa a po chvíľke doň vmiešame žĺtkovou hmotu.
  6. Na jednu časť medového cesta navrstvíme ½ krému, makové cesto, zvyšný krém a nakoniec druhý medový plát.
  7. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou, bielkovým krémom, čokoládou, alebo nechať len tak.

Prajeme Vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

You Might Also Like