Fitness tvarohový zebra koláčik – chutí ako pribináčik

Tento koláč chutí ako Pribináček 🙂 Pritom je vhodný pre fitnessáky i diabetikov.

 

Ingrediencie na 8 porcií

  • 1 kg mäkkého (polotučného) tvarohu – tj. 4 bežné balenia
  • 1 biely jogurt (150 g)
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový puding (môžu byť aj 2)
  • cca 4 lyžice holandského kakaa
  • sladidlo (akékolvek chcete – stévia, med, cukor…)

Postup

Celkový čas prípravy: 45 min

1

Pripravte si tortovú formu a papier na pečenie, ktorý vložte do formy. Predhrejte rúru na 175 ° C. Mne suroviny vychádzali na formu s priemerom 27 cm a výškou 7 cm. Ak máte menšiu formu, radšej koláč pripravte z menšieho množstva surovín.

2

Oddeľte bielky od žĺtkov. V miske zmiešajte tvaroh, jogurt, žĺtky a puding. Ja som použila len jedno balenie, pretože som chcela mať koláč čo najľahší. Myslím si však, že by pokojne zniesol aj druhé balenie pudingu :). Ďalej pridajte sladidlo podľa vašej voľby. Ja som využila sypkú stéviu – asi 8 lyžíc a trochu agávového sirupu. Nedá sa napísať presné množstvo, pretože to holt závisí na tom, aké sladidlo použijete (u stévie aj závisí na značke – niektorá je viac sladká, niektorá menej). Preto odporúčam jednoducho postupne ochutnávať, kým to pre vás nebude dosť sladké. Odporúčam urobiť zmes trochu sladšiu, pretože na záver sa do nej vmiešame ešte našľahané bielky. Vyšľahajte všetky suroviny.

3

Teraz zmes rozdelíme na dve časti – jednu menšiu a druhú väčšiu. Do tej menšej polovice pridajte kakao a opäť vyšľahajte. Ešte túto zmes ochutnajte, popr. pridajte sladidlo.

4

Teraz si vyšľahajte bielka (ktoré ste si oddelili na začiatku) do tuhej peny. Túto penu veľmi opatrne vmiešajte do oboch zmesí. Vďaka tomu bude koláč nadýchanejšií a tiež „penovejší“ (ako Pribináčik :)).

5

Teraz prichádza vrstvenie. Doprostred formy nalejte trochu bielej zmesi, na ňu potom trochu zmesi kakaovej, potom zas bielu – až nakoniec rozvrstvíme obe zmesi do celého objemu formy.

6

Formu s navrstvenou zmesou dajte do rúry a nechajte ju pri 175 ° C cca 20 minút. Potom stlmte na 150 ° C a pečte ďalších cca 40 minút.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like