FIT šťavnaté lasagne s cuketou, baklažánom a parmezánovým bešamelom nielen pre vegetariánov!

Lasagne bez mäsa. Tip na skvelý obed s chutnou sezónnou zeleninou zo záhrady. Chuť opečeného baklažánu a cukety v spojení s chutným parmezánovým bešamelom a mozzarelou je neodolateľná. Určite vyskúšajte.

Budeme potrebovať:

– 300 g lasagne,
– 600 g baklažán,
– 300 g cuketa,
– 300 g paradajky,
– 3 lyžice olivový olej,
– 300 g mozzarella,
– soľ a čierne korenie,

– 1,5 l mlieko,
– 100 g hladká múka,
– 100 g maslo,
– 50 g parmezán,
– soľ, čierne korenie,
– muškátový oriešok.

Postup: 

1.
Bklažán umyjeme a nakrájame pozdĺžne na stredne hrubé plátky, ktoré osolíme a necháme 15 minút odstáť na pracovnej doske. Baklažán pustí vodu, ktorú papierovým obrúskom utrieme.

2.
Cuketu a paradajky nakrájame na tenké plátky.

3. 
Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej a osmažíme plátky baklažánu a cukety.

4.
Pripravíme si bešamel. Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme múku a postupne prilejeme tenkým prúdom mlieko. Osolíme a okoreníme, pridáme muškátový oriešok a všetko spolu varíme cca 10 minút. Na záver pridáme 50 g nastrúhaného parmezánu a premiešame.

5.
Pripravíme si zapekaciu misku. Dno vymastíme maslom a môžeme vrstvíť. Najskôr lasagne, potom baklažán, cuketu, mozzarellu nakrájanú na plátky, bešamel, lasagne, baklažán, cuketu, paradajky, mozzarella, bešamel, lasagne, baklažán, cuketu, mozzarellu a na záver lasagne a bešamel.

6.
Pečieme spolu vo vopred vyhriatej trúbe pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu. Pred podávaním ich necháme trochu vychladnúť, aby sa nám lepšie porcia vyberala z formy. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like