Fenomenálna nepečená čokoládová torta, ktorú si obľúbite. Pripravená rýchlo, je nenáročná na prípravu a zvládnu ju aj začiatočníci v kuchyni.

Budeme potrebovať:

240 ml – voda
100 g – kr. cukor
1 bal. – vanilkový cukor
400 g – sušené mlieko
250 g – maslo
100 g – maslové sušienky
100 g – mleté vlašské orechy
6 lyžíc – mlieko
100 g – tmavá čokoláda
100 g – biela čokoláda
200 ml – smotana na šľahanie
1 bal. – stužovač

Postup:

1.

Vodu, 100 g kr. cukru a vanilkový cukor dáme do hrnca a ohrejeme. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme a postupne pridávame za stáleho miešania sušené mlieko. Necháme chvíľu vychladnúť. Potom do hmoty pridáme maslo a všetko mixérom vyšľaháme do hladkého krému.

2.

Následne si z tejto hmoty oddelíme 200 g a pridáme ju k rozdrveným sušienkam, ktoré sme si v miske zmiešali s mletými vlašskými orechmi a mliekom.

3.

Takto pripravenú hmotu navrstvíme na dno formy s priemerom 20 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Odložíme do chladničky.

4.

Pripravíme si plnky. Čokolády si každú zvlášť rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zvyšný krém si rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a do druhej rozpustenú tmavú čokoládu. Mixérom vyšľaháme.

5.

Na základ navrstvíme tmavý krém, odložíme do chladničky na pol hodinu a následne navrstvíme krém z bielej čokolády. Na vrch vyšľaháme šľahačku so stužovačom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Maminajela

You Might Also Like