Fantasticky lahodná tvarohová bublanina: Cesto len vylejete na plech a pridáte ovocie!

Dnes Vám predstavím náš obľúbený koláč. Toto je najlepšia bublanina na svete. Robíme ju s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma.

Je fantasticky lahodná, vláčna a tak chutí, že Vám bude jeden kúsok určite málo.

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 200 mlieka
  • 200 ml oleja
  • 1 hrnček cukor kryštál (250 ml)
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
  • 1 bal. kypriaci prášok do pečiva
  • Plech s rozmermi 36 × 26 cm

na tvarohovou náplň:

  • 1 tvaroh
  • 1 menšie vajce
  • práškový cukor

Postup prípravy

Cesto vymiešame – najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké, a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – výborné sú aj kyslejšie bobuľovité plody. Ja používam ríbezle, ale čučoriedky sú tiež vynikajúce.

Na tvarohovú plnku len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.

Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like