Fantastický kysnutý koláč s kyslou kapustou si ihneď zamiluje celá vaša rodina!

POTREBUJEME :


na cesto 300 g polohrubej múky,
1 kocku droždia,
1 KL mletý cukor,
1 celé vajce,
250 ml vlažnej vody a 300 g kyslej kapusty.
Ďalej veľa cesnaku (záleží od chuti), soľ, olej a na malé kocky pokrájanú slaninu.

Postup:


1) Z droždia, trochy múky, cukru a 1 dcl vody urobíme kvások.

2) Keď už uteká z hrnčeka, pridáme ho do misy ku múke, prilejeme vajce rozmiešané v 1,5 dcl vody, trocha prisolíme a vypracujeme cesto.

3) Potom ku nemu primiešame pokrájanú kapustu – nemusíme ju žmýkať, spolu dobre zmiešame. Cesto nemá byť ani husté, ani moc riedke, preto podľa potreby dáme viac múky alebo vody.

4) Vylejeme ho na masťou vymastený plech, zarovnáme a prikryté necháme na teple kysnúť 45 minút. V hrnčeku zmiešame pretlačené cesnaky (aj 10 strúčikov), 3 PL olej, 1 PL vody a 1 KL soľ.

5) Rúru dáme vyhriať na 200 st.C a do nej vložíme plech s cestom. Predtým cesto posypeme slaninou – trocha ju zatlačíme do cesta.

6) Po 20 minútach vyberieme, celý koláč potrieme cesnakovou zmesou, rúru zvýšime na 220 st. a ešte dopečieme asi 10-15 minúť do zlatista.

DOBRÚ CHUŤ !

 

zdroj: facebook.com / Daniela Legerská

You Might Also Like