Fantasticky krehké bravčové plátky na pive a cesnaku: Mäso sa Vám doslova rozpadá na jazyku!

Skvelé jedlo, ktoré pripravíte skutočne rýchlo a jednoducho. Toto vynikajúce a rýchle jedlo robím tak často, ako sa len dá – môžete pokojne obmieňať omáčky, napríklad namiesto piva skúste aj omáčku zo smotany.

Čo budeme potrebovať:

  • 8 ks. bravčových plátkov (stehno, kotleta)
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 veľkú cibuľku
  • 1 lyžičku tymiánu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 1 a ½ hrnčeka piva (skúšala som aj s červeným vínkom aj so smotanou – všetky tri verzie nám veľmi chutili)

 

Postup:

Mäsko okoreníme a osolíme z každej strany – soľou, korením a tymianom.

Preložíme na pekáč vymastený olejom a k mäsu uložíme prekrojené strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľku. Podlejeme pivom (alebo červeným vínom) a prikryjeme alobalom.

Pri teplote 190-200 stupňov pečieme 35-40 minút, alebo kým mäsko nie je mäkké – môžete skúste vidličkou.

Na 10 minút zvyčajne dávam alobal preč a nechám zapiecť. Túto dobrotu podávam väčšinou so zemiakmi a dusenou kapustou.

 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like