Fantastický jablkový koláč s kyslou smotanou len zo základných ingrediencií!

Neotáľajte a vyskúšajte si ho upiecť ešte dnes. Na tomto jablkovom koláči si proste musí pochutnať úplne každý.

INGREDIENCIE

  • 200 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 5 vajec
  • 200 g krystalového cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • štipku soli
  • 3 lyžice sladkej smotany 33%
  • 200 g kyslej smotany
  • 600 g jabĺk – olúpaných a nakrájaných na mesiačiky
  • 1 lyžicu práškového cukru

POSTUP

  1. Vychladené maslo nastrúhame, pridáme soľ, 125 g cukru a vanilkový cukor. Pridáme 3 vajcia, preosiatu múku a prášok do pečiva. Pridáme aj smotanu a vypracujeme jednotné cesto.
  2. Plech vymastíme tukom a navrstvíme do neho cesto. Na cesto uložíme mesiačiky jabĺk a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jablká do cesta mierne zatlačíme.
  3. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 12 minút.
  4. V samostatnej miske zmiešame kyslú smotanu, zvyšné vajcia a zvyšný cukor. Koláč vyberieme z rúry, zalejeme smotanovou polevou a vrátime do rúry na ďalších 50 minút. Môžeme zasypať práškovým cukrom.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like