Fantastické orechové rožteky s jemnou a nadýchanou chuťou – hotové za pár minút!

Orechové rožky s lekvárom sú úžasné. Ľahké a nadýchané. K čaju, alebo k rannej káve sa hodia priamo báječne. Ich chuť je fantastická. Už po prvom ochutnaní ich po Vás rodina bude chcieť znovu a znovu. Prečítajte si recept a spoznajte jednoduchú prípravu týchto rožkov.

Zaberie Vám len chvíľku a zvládne ich každý začiatočník. Na týchto lahodných orechových rohlíčkoch  si pochutí úplne každý!

INGREDIENCIE

  • 250 ml teplej vody
  • 4 lyžice oleja
  • 8 lyžíc cukru kryštál
  • 25 g čerstvého droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • strúhaná citrónová kôra
  • 200 g lekváru
  • 150 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 prášok do pečiva
  • Troška pomarančového džúsu
  • 1 kocka masla
  • muškátový oriešok
  • soľ

POSTUP

  1. Droždie spojte s dvoma lyžicami cukru, zalejte 50 ml teplej vody. Do misky nalejte 100 ml vody, pridajte 2 lyžice cukru, citrónovú kôru a pomarančový džús a jablčný ocot. Cukor sa musí v zmesi rozpustiť
  2. K maslu a 4 polievkovým lyžiciam cukru pridajte zmes, ktorú ste si pripravili. Potom pridajte múku a orechy.
  3. Cesto na doske spracujte rukami a hnetie ho, ako sa prestane lepiť. Zakryte a nechajte 15 minút odpočívať.
  4. Muškátový oriešok zmiešajte s lekvárom. Cesto si vyvaľkajte do veľkého kruhu a rozdeľte smerom od stredu na 8 rovnakých dielov. Naplňte prostriedok lekvárové náplňou a zabaľte do rožtekov.
  5. Vyskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 200 stupňov po dobu 30 minút. Potom rúru vypnite a nechajte rožteky dôjsť.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj:  sanatatea.ro

You Might Also Like