Fantastické ľadové kocky so smotanou!

Ak patríte medzi milovníkov nadýchaných a krémových dezertov, potom nesmie vášmu záujmu ujsť tento recept. Je neuveriteľne krémový, vzdušný, nadýchaný a s minimom piškótového základu. Korpusová vrstva je naozaj tenká.

Ale bohatá vrstva krému Vás dostane do kolien. Je naozaj úžasný. Veľmi ľahký a príjemný, nielen napr. V lete.

ingrediencie

Na cesto
– 6 vaječných bielkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 6 lyžíc polohrubej múky

Náplň
– 6 vaječných žĺtkov
– 6 lyžíc cukru kryštál
– 3 lyžice hladkej múky
– 2 vanilkové pudingy
– 1 l mlieka
– 250 g masla

Navrch
– 1 l smotany na šľahanie
– 1 vanilkový cukor
– Kakao na posypanie

Postup

1)

Z bielkov ušľaháme sneh a pridávame po lyžiciach cukor. Ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridávame pomaly múku. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladiť.

2)

Potom si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Prilejeme asi 2 dl mlieka, prisypeme pudingové prášky a hladkú múku. Metličkou vymiešame do hladka.

3)

V hrnci ohrejeme zvyšné mlieko a do neho prilievame žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém a necháme mierne vychladiť. Až v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané maslo.

4)

Tento krém rozotrieme na korpus a dáme chladiť do chladničky.

5)

Nakoniec vyšľaháme šľahačku a pre vôňu pridáme vanilkový cukor. Touto šľahačkovou vrstvou potrieme krémovú vrstvu .

6)

Zasypeme kakaom.

7)

Najlepšie je dezert chladiť cez noc.

 

Zdieľajte tento fantastický recept aj s vašimi priateľmi !

You Might Also Like