Fantastické kuracie prsia skryté pod zemiakovým kožúškom

Inšpirácií na nedeľný obed nieje nikdy dosť, preto sme si pre vás pripravili ďalší skvelý recept z kuracích pŕs, ktorý môžete pripraviť pre svoju rodinku. Takýchto recept je mnoho a viete si ich pripraviť na sto spôsobov, s obmenou základných surovín. Samozrejme každý pridáva to, čo má rád a čo ponúka jeho chladnička. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si kuracie prsia skryté pod kožúškom.

 

Potrebujeme:

2 kuracie prsia
3 zemiaky
2 väčšie paradajky
1 cibuľu
2 veľké šampiňóny
kúsok jarnej cibuľky
150 g kyslej smotany
soľ a čierne korenie

Postup:

1.
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Poriadne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na pekáč, ktorý sme potreli olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2.
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s hubami a orestované navrstvíme na kuracie prsia.

3.
Poukladáme na mesiačiky nakrájané paradajky, posypeme na drobno nasekanou jarnou cibuľkou.

4.
Na cibuľku navrstvíme na hrubšom strúhadle nastrúhaný surový zemiak a celý potrieme kyslou smotanou, ktorú ešte môžete osoliť a okoreniť.

5.
Takto pripravené kuracie rezne pod kožúškom vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dĺžka pečenia záleží na hrúbke kruacích pŕs, preto sledujeme.

6.
Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

 

Zdroj: Vk

You Might Also Like