Fantastické krémové rezy so smotanou! Veľmi ľahká príprava! Neodolateľne jemná chuť!

Začneme tým, že tento zákusok je skutočná pochutina, ktorú sme si zamilovali. Pokiaľ Vám už dochádza inšpirácia, pustite sa do čítania a následne do prípravy receptu, ktorý Vám dnes priblížime.

Úžasne ľahké rezy z lístkového cesta so smotanovou chuťou, sú tým pravým jarným hitom. Ich príprava je fantasticky jednoduchá a pôžitok z prvého zahryznutia je neopisateľný.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

INGREDIENCIE

  • 1 lístkové cesto

NÁPLŇ

  • 6 vajec
  • 350 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 750 ml mlieka
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • cukor podľa chuti

NAVRCH

  • práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Zhruba 175 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami do hladkej peny. Zvyšných 175 g cukru si vyšľaháme s bielkami. Do žĺtkovej hmoty pridáme hladkú múku. Pomaly a po troškách pridávame aj 200 ml mlieka.
  2. Zvyšné mlieko privedieme na miernom plameni do varu. Keď začne vrieť, odstavíme z plameňa a pridáme žĺtkovou hmotu. Za stáleho miešania poriadne spojíme. Dáme znovu na oheň a varíme cca 2 – 3 minúty.
  3. Vyšľaháme si šľahačku. Lístkové cesto si rozvaľkáme a rozdelíme na 2 časti. Jednu časť upečieme v celku a druhú nakrájame na kocky – upečieme do zlatista pri teplote 160 stupňov, alebo podľa Vašich skúseností s rúrou. Pokiaľ chcete dezert preložiť plátom cesta aj uprostred, upečte samostatný plát navyše.
  4. Na upečený celý plát cesta nanesieme žĺtkovou hmotu. Na žĺtkovou hmotu nanesieme vyšľahanú šľahačku (cukor podľa chuti) a prikryjeme kockami lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  kektes.com

 

You Might Also Like