Fantastické karamelové kocky – sú také výborné, že u nás nikdy dlho na stole nevydržia.

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto1:

  • 8 vajec
  • 8PL cukru
  • 1PL pdp
  • 8PL pol. múky
  • 1PL kakaa
  • 8PL vlažnej vody .

Cesto2:

  • 5 bielkov
  • 250g práškového cukru

Plnka:

  • 5 žltky
  • 300g kryštálového cukru
  • 2,5 dcl smotany na šlahanie
  • 3dcl mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 30dkg masla

 

POSTUP PRÍPRAVY

Postup cesto 1:

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a postupne pridáme žĺtky , vodu , múku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie a upečieme.

Postup cesto 2: Bielky sľaháme nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastný papier a pomaly sušíme v mierne vyhriatej polootvorenej rúre.

Plnka:

Kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kým sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame žĺtky , zlatý klas a vylejeme do karamelu a uvaríme hustú kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este krátko vyšľaháme.

Cesto číslo 1 si prerežeme po celej dĺžke a vzniknú nám tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dáme na to snehové cesto, na ktoré natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odložíme na vrch koláča ) a dáme druhé cesto, ktoré sme si rozrezali a natrieme tym zvyškom čo sme si nechali . Kto chce môze na vrch postrúhať čokoládu . Ja som nedávala a samozrejme dať do chladnicky na pár hodín.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like