Fantastická torta Ferrero Rocher s lahodnou chuťou!

Dezert, ktorý si dnes predstavíme, ani zďaleka nepatrí medzi obyčajné buchty. Táto luxusná a famózna torta je dokonalá a jazyk bude šalieť. Je bohatá na ozajstnú chuť čokolády a jemné chrumky, ktoré sa do torty dostanú vďaka naozajstnému Ferrero Rocher, chuť ešte znásobia a umocnia.

Prekvapí Vás aj milý fakt, že s ňou nie je zďaleka toľko práce, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Vzhľadovo nemusí byť táto torta vrcholom cukrárskeho umenia, ako sa ponúka a napriek tomu ho návšteva aj tak bude považovať za dokonalosť.

 Ingrediencie

– 5 veľkých vajec
– 6 lyžíc cukru
– 1 a ½ hrnčeka mletých lieskových orieškov
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– 2 lyžice kakaa
– 2 lyžičky prášku do pečiva
– 200 g čerstvého masla izbovej teploty
– 280 g horkej čokolády
– 7 lyžíc Nutelly
– 200 -220 g drvených sušienok
– 1 balíček Ferrero Rocher

Postup

1)

Vajcia ušľahajte s cukrom.

2)

Pridajte múku, kakao, mleté ​​oriešky a prášok do pečiva. Zmiešajte s vajcami a cukrom.

3)

Vymastíme si tortovú formu maslom a vysypeme múkou.

4)

Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 175 stupňoch asi 40 minút.

5)

Ďalej si rozpustíme čokoládu. Môžeme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Potom čokoládu schladíme na izbovú teplotu. Zmiešame ju so zmäknutým maslom a Nutellou. Krém vyšľaháme do hladka.

6)

Upečený korpus pozdĺžne rozrežeme na 2 alebo 3 vrstvy. Záleží na Vás.

7)

Každý plát potrieme bohatou vrstvou krému a zasypeme drvenými sušienkami. A takto pokračujeme. Končite čokoládovou vrstvou.

8)

Guličkami Ferrero ozdobíme samotný vrch torty podľa vlastnej fantázie a chuti.

You Might Also Like