Fantastická oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou. Šťavnatá, rýchla a jednoduchá.

Budeme potrebovať:

4 ks – vajíčka
4 lyžice – kr. cukru
1 balíček – vanilkového cukru
50 g – mletých vlašských orieškov
200 g – kyslej smotany
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtka a nakoniec iba zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.

2.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.

3.

Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).

4.

Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravšiu variantu môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like