Fantastická orechová torta s výbornou náplňou a lahodnou chuťou pripravená už za 40 minút!

V dnešnom článku Vás čaká  orechová torta, ktorú si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Orechmi sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Preto je tento múčnik tiež plný poctivej chuti. Ľahkú a veľmi lahodnú orechovú tortu si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Prevoňajte si byt vôňou orechov a spríjemnite rodine jesenný večer.

INGREDIENCIE

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru múčka
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • Lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli

NÁPLŇ

  • 850 g mletých orechov
  • 2 lyžice cukru
  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • 150 g mletých orechov (dekorácie)
  • 50 g čokoládových lupienkov (dekorácie)

POSTUP

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov a vyšľahajte z bielkov, cukru, vanilkového cukru a soli tuhý sneh. Do tuhého snehu opatrne zašlahajte jednotlivé žltky.
  2. Zmiešajte múku a prášok do pečiva a premiešajte. Pridajte k zmesi. Cesto prelejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 stupňov, po dobu 40 minút.
  3. Nechajte vychladnúť a nakrájajte na 3 časti. Vložte orechy, cukor a múku do hrnca. Postupne prilievajte mlieko. Pomaly varte, kým nezačne krém hustnúť, potom odstavte z plameňa a nechajte dobre vychladnúť. Do studeného krému pridajte maslo.
  4. Teraz už stačí dať tortu dohromady. Vždy piškótu, krém, piškótu, krém, atď. Ozdobte nasekanými orechmi a strúhanou čokoládou.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: bucataria-romaneasca.ro

You Might Also Like