Fantastická makovo-višňová žemľovka s vanilkovým krémom

Táto žemľovka sa síce líši od tej klasickej, ale je rovnako návyková. Na jej prípravu môžete použiť hocijaké pečivo, ktoré vám zvýšilo a sladkú chuť mu dodá vanilkový krém a trošku kyslosti dožičia višne. Príprava žemľovky je pomerne jednoduchá a rýchla, ale zato chuť je fantastická.

Budeme potrebovať:

7 rožkov

1000 ml mlieka

4 vajcia

50 g cukru

1/2 vanilkového struku

120 g mletého maku

50 g práškového cukru

160 g vykôstkovaného višňového kompótu

1 PL višňového lekváru

1 PL masla

Postup:

Z vanilkového struku vyškriabeme stred a spolu so strukom ho vložíme do mlieka, ktoré zohrejeme na bod varu.

Zatiaľ vymiešame žĺtka s 50 g cukru. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a mlieko po častiach vlejeme do žĺtkovej zmesi. Žĺtka s mliekom následne povaríme na ohni na bod varu.

Rožky nakrájame na krúžky a na pár minút ich namočíme do vanilkovej zmesi.

Mak zmiešame s práškovým cukrom.

Do vymastenej zapekacej misy poukladáme vrstvu rožkov, posypeme makom a višňami. Proces opakujeme tak, že poslednú vrstvu budú tvoriť rožky.

V predhriatej rúre pečieme na 190°C približne 15-20 minút.

Bielka vymiešame na hustú penu a primiešame višňový lekvár.

Misu vyberieme z rúry a na rožky vylejeme sneh a necháme zapiecť ďalších 10 minút. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj:  nosalty.hu

You Might Also Like