Fantastická divoká krémová cesnačka z medvedieho a obyčajného cesnaku

Explóziu chutí zažijete, keď si pripravíte túto fantastickú cesnačku zloženú z medvedieho cesnaku a obyčajného cesnaku. Ak aj vy milujete všetko cesnakové, teplé a krémové, neváhajte a začnite chystať hrnce.

Táto polievka je extrémne zdravá a pokojne môžeme povedať, že okrem toho, že je chutná je aj perfektným liekom v jarných chorobách, jarných únavách, či jarnom prechladnutí. Postaví vás na nohy lepšie než zeleninový vývar.

 

Budete potrebovať:

500g medvedieho cesnaku

3 mladé cibuľky

3 strúčiky cesnaku

2 stredne veľké zemiaky

1 zeleninový bujón

200ml smotany na šľahanie

1 PL múky

5g masla

soľ a korenie podľa chuti

 

Postup prípravy:

Medvedí cesnak opláchnite pod studenou vodou a nakrájajte nadrobno. To isté urobte aj s mladou cibuľkou a všetko hoďte do hrnca na rozohriate maslo. Nechajte trochu podusiť, aby sa uvoľnili chute a potom pridajte nadrobno nakrájané zemiaky, pretlačte cesnak, bujón a pridajte asi liter vody. Varte až pokým zemiaky nebudú rozvarené. Ak už máte zemiaky mäkké, pridajte šľahačkovú smotanu a nechajte polievku opäť prevrieť. Potom pomixujte ponorným mixérom do hladka. Polievku osoľte a okoreňte a ak je potrebné zahustite múkou a vodou. Ak je naopak príliš hustá, pridajte trochu vody a nechajte prevrieť. Polievočka je hotová, prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like