Famózne kuracie prsia v srnčom kabáte. Jedlo pre celú rodinu za pár eur

Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!

Prísady :

  • 80 dkg kuracích pŕs
  • 20 dkg oravskej slaniny
  • 15 dkg strúhaného syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 3 pl kyslej smotany
  • 3 pl hladkej múky
  • 2 vajíčka

Príprava:

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť. Kyslú smotanu zmiešame z vajíčkami, soľou, korením, petržlenom a 10 dkg strúhaného syra. Do tejto zmesi zamiešame nakrájané mäso.

Formu srnčí chrbát vymastíme a posypeme strúhankou. Celú formu vyložíme oravskou slaninou tak aby kraje prevísali. Formu následne naplníme mäsovou plnkou  a prekryjeme slaninou.

V predhriatej rúre pečieme na 170°C asi 40 minút. Lepšie ak formu položíte na plech , lebo počas pečenia môže vytekať šťava. Po upečení vyklopíme formu /posypeme strúhaným syrom, vložíme nazad do rúry a pečieme do zlatohneda.

Necháme trošku vychladnúť a môžeme krájať.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like