Famózne kuracie prsia pečené V SRNČOM CHRBÁTE – jedlo pre celú rodinu za 3 eurá!

Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!

Prísady :

  • 80 dkg kuracích pŕs
  • 20 dkg oravskej slaniny
  • 15 dkg strúhaného syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 3 pl kyslej smotany
  • 3 pl hladkej múky
  • 2 vajíčka

Príprava:

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť. Kyslú smotanu zmiešame z vajíčkami, soľou, korením, petržlenom a 10 dkg strúhaného syra. Do tejto zmesi zamiešame nakrájané mäso.

Formu srnčí chrbát vymastíme a posypeme strúhankou. Celú formu vyložíme oravskou slaninou tak aby kraje prevísali. Formu následne naplníme mäsovou plnkou  a prekryjeme slaninou.

V predhriatej rúre pečieme na 170°C asi 40 minút. Lepšie ak formu položíte na plech , lebo počas pečenia môže vytekať šťava. Po upečení vyklopíme formu /posypeme strúhaným syrom, vložíme nazad do rúry a pečieme do zlatohneda.

Necháme trošku vychladnúť a môžeme krájať.

Zdieľajte tento skvelý recept na kurací srnčí chrbát so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like