Famózne čokoládovo-orechové mini rolky

Domáce koláčiky sú tie najlepšie. Počkajte však, až vyskúšate túto dobrotu z vláčneho cesta a orechovo-čokoládovej náplne. Garantujeme vám, že sa po nej len tak zapráši.

Potrebujeme:

Na kvások:

1 kocku čerstvého droždia

400 ml vlažného bieleho jogurtu

2 lyžičky kryštálového cukru

1 lyžicu hladkej múky

Na cesto:

800 g hladkej múky

1 vajce

1 žĺtok

4 lyžice kryštálového cukru

60 g masla

1 lyžičku soli

Náplň:

150 g mletých vlašských orechov (môžeme zvoliť aj lieskovce či mandle)

450 g nutelly alebo rozpustenej mliečnej čokolády

Na posypanie:

Práškový cukor

Na potretie:

Maslo

Postup:

Ingrediencie na kvások zmiešame a počkáme cca 15 minút, kým vyjde kvások.

Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej zmiešame preosiatu múku a ostatné ingrediencie na cesto. Následne pridáme kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto.

Cesto preložíme do čistej misky, potrieme olejom a necháme kysnúť na teplom mieste, prikryté fóliou.

Keď cesto vykysne (zväčší svoj objem dvojnásobne) preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne 1 cm.

Cesto potrieme nutellou a posypeme mletými orechmi. Potom cesto rozrežeme pozdĺžne aj priečne na pásy (vyznikú nám menšie obdľžniky).

Každý obdĺžnik zrolujeme, potrieme maslom a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie tesne vedľa seba. Rúru nastavíme na 200 stupňov a kým rúra rozohreje, necháme rolky ešte podkysnúť na plechu.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým povrch roliek nie je zlatistý.

Upečené rolky necháme chvíľu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: kuvajmo-blogovski

You Might Also Like