Famózna domáca čalamáda s tou najlepšou lahodnou chuťou! Pripravená je bez zavárenia!

Nakladaná zelenina príde v zime každému k chuti. A preto Vám dnes prinášame recept, aby ste si mohli pochutnať na zelenine, ktorú máte najradšej. Stačí potom len zaskočiť do špajze, alebo chladnička a zeleninová príloha je ihneď na tanieri.

Uvidíte že na tomto lahodnom šaláte si pochutí celá Vaša rodina aj priateľov! Je proste dokonalá! 

INGREDIENCIE

  • 2 kg hlávkovej kapusty
  • 1 kg šalátovej uhorky
  • 300 g cibule
  • 1 kg papriky
  • 300 g čerstvej mrkvy
  • 1 lyžica celého korenia
  •  70 g sol
  • 300 ml octu
  • 400 g kryštálového cukru
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 lyžičku kyseliny citrónovej
  • 1 lyžičku Borkenu (Pyrosiřičitan draselný (Borken) je v každých vinarskych potrebách, v drogerii teta)

POSTUP

  1. Uhorky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Mrkvu ostrúhame a nakrájame tiež na plátky.

Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Kapustu zbavíme stopky a nakrájame na drobno. Papriku nakrájame na rezance.

V mise zmiešame soľ, cukor, korenie, bobkový list, kyselinu citrónovú a Borken.

Nakrájanú zeleninu zmiešame a pridáme aj sypkú zmes korenia a soli. Nakoniec pridáme ocot a všetko premiešame. Necháme odpočívať 7 hodín.

Zeleninovú zmes potom vtlačíme do sterilizovaných pohárov na zaváranie až po okraj a do každého pohára dolejeme šťavu zo zeleniny a poháre dobre uzavrieme.

Nakladanú kapustu odložíme a necháme niekoľko týždňov odpočívať. Po 5 týždňoch si nakladanú kapustu môžete dať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu

You Might Also Like