Falošné parížske rožky. Rýchly a jednoduchý dezert nielen na veľkú noc.

Pripraviť pravé parížske rožky je skutočne náročný oriešok aj pre ostrieľanú cukrárku. Prečo si trošku neuľahčiť?

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

400 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády na varenie

2 bal. stužovača do šľahačky

100 g práškového cukru

Vrchná vrstva:

100 g čokolády na varenie

50 g masla

30 g tuku

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!

Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.

Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.

Nakoniec si pripravíme polevu.  Vo vodnom kúpeli rozpusíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme chíľu vychladnúť.  V čokoláde máčame dlhé piškóty a uložime ich piškóty s krémom. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Vložím do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: coolinarika

You Might Also Like